Niet iedereen heeft een stem. Wie wel een stem heeft, mag die niet altijd laten horen. Op 28 april, 4 mei en op 8 mei zingen wij om verboden stemmen, stem te geven.
Verboden Stemmen
We zingen liederen die niet gezongen mochten worden, omdat de machthebbers zich daardoor bedreigd voelden (of zich daar nog steeds bedreigd door voelen). We zingen liederen uit diverse continenten.
We zingen (onder andere):
- Romancero Gitano | Vier van de zeven liederen voor gemengd koor en gitaar | Muziek van M. Castelnuovo-Tedesco met tekst van F. Garcia Lorca
- Diena Aust | The day is dawning | Muziek en tekst van Jānis Esenberģis
- Kodutee
- Eatnemen Vuelie
- Spirit of the winding waters | A Navajo Prayer| Muziek Robert S. Cohen en tekst van Ronald W. Cadmus
- Tarim, een Oeigoers lied
- Beautiful Rain -met een tekst van vluchtelingen uit Darfur
- Verzetslied uit Iran tegen vrouwenonderdrukking
Concertdata en plaats
- zondagmiddag 28 april 15:00 Warfhuizen;
- zaterdag 4 mei 21:00 Doopsgezinde Kerk Groningen;
- woensdag 8 mei 20:00 Synagoge Groningen;
Voorstelling bijwonen
- Toegangskaarten kosten in de voorverkoop en aan de kassa €15,– .
- Toegangskaarten voor jongeren (CJP) en voor Groningers met Stadjerspas kosten €10,–. Je Stadjerspas scannen we aan de kassa.
- Koop toegangskaarten online of via koorleden (in het laatste geval betaal je geen afhandelingskosten).
Wie er mee doen
- Mariateresa Gallicchio, piano
- Bert Heikema, gitaar
- Robert Ramaker, baton
Met STEK
STEK is het koortje dat we hebben opgericht om mee te zingen in dit project. Je hoort en ziet daarin nieuwe stemmen, jongere dan die binnen ons eigen koor, aangevuld met koorleden. Dit is een eerste toekomst-initiatief om de traditie van het 4 Mei-Projekt door te kunnen geven. We willen zo een podium bieden aan jongere, actieve stemmen.
Al meer dan vierenveertig jaar maken we programma’s over belangrijke maatschappelijke thema’s, met muziek die er op meerdere manieren toe doet. Deze traditie willen we graag doorgeven aan toekomstige generaties, zodat ook zij zich muzikaal en theatraal in kunnen zetten voor een schone, sociaalrechtvaardige wereld.